Resa & Plantage

STUDIERESA TILL KAKAOPLANTAGER
 
Sommaren 2005 reste vi till Trinidad-Tobago i Västindien för att besöka kakaoplantager och lära oss mer om hur kakaofrukten odlas. Det var en mycket intressant och lärorik resa. Vi åkte med ut i regnskogen och under ackompanjemang av härlig reggaemusik skördade vi kakaofrukten.

Det var ett svettigt arbete och vi tog under flera tillfällen rast för att dricka kakaote och fick chnasen att smaka det vita fruktköttet "pulpan" som omger kakaobönan. Pulpan har en rik sötma och smakar fantastiskt gott.

Efter skörden återvände vi till plantagen och fick lära oss hur man kvalitetsbestämmer, fermenterar och torkar kakaobönorna.

Längs med vägen till och från plantagen och regnskogen växte bananträd med vackra stora blommor.

 

 

Det var en fantastisk upplevelse att få se dessa stora blommande träd. Vi fick lära oss hur bananträden är viktiga för kakaotillverkningen då deras stora blad behövs vid fermenteringen.

 

 

Under turen åt vi färsk Aloe Vera som vi plockade och skalade själva. Vilket hade en överraskande bitter smak.

 

Mangoträden dignade av frukter och vi plockade och åt de ljuvliga färska frukterna.

 

 

Det var en underbar upplevelse att leva i, med och av naturen på det sättet.

 

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.