Chokladprovning & Kurs

Planerar ni ett roligt event eller kanske helt enkelt är intresserade av att få lära er mer om choklad?
Pralinhusets chokladprovningar & kurser ger er inte bara kunskap om choklad och dess härkomst, utan även en unik smakupplevelse som ni aldrig kommer att glömma.

Vi ser till att ni lämnar oss med en bred kunskap om choklad. Från kakaoträd, till produktion, till chokladkakan som ni avnjuter på plats.
Kursen tar ca 2 timmar och berör följande områden:


1. Historia och geografiska odlingsområden:
  • I denna del introduceras man till chokladens historia och geografiska odlingsområden.

2. Kakaobönor, deras kvalité och smakskillnader:

  • Kakaobönor, precis som kaffe och viner, kommer i flera variationer, där smaken och karaktären är unik för varje sort. I denna del får ni chansen att lära sig mer om dessa skillnader.

3. Provning av ren choklad, kakaosmör och kakaomassa:

  • Med upp till 12 olika chokladhalter att smaka på, varje chokladkaka med specifika kakaobönor, så får ni inte bara kännedom om de olika bönorna, utan även chansen att hitta just er favorit. Vi tar med oss allt ifrån kakaofett till en ren chokladkaka på 100 % kakaomassa.

4. Kort film om kakaoplantage:

  • Filmen presenterar hur plantagen fungerar och hur kakaobönan tar sig från trädet till dig.

5. Tillverkning och provning av tryfflar:

  • Denna del tipsar om hur man själv kan göra egna tryfflar med olika smaker. Självklart får man även smaka på de nyproducerade tryfflarna.

6. Drycker och choklad:

  • För den vill njuta av sin choklad med lite vin eller whiskey, så berättar vi våra egna tips för den bästa dryck och choklad kombinationerna.

7. Hälsofördelar med choklad:

  • Choklad har många fördelar för hälsan. Ingen chokladkurs är komplett utan lite information som motiverar en till att äta mer choklad.

Kursen hålls i Pralinhusets butik på Drottninggatan 112 i Stockholm.

Pris: 750 kr/pers
(Vid mindre än 6 bokade platser avbokas kurs)

 

Klicka här för att boka en plats!

Föreslå egna Datum!

  • Skriva om det är en chokladkurs eller provning du är intresserad av.